Logo the PeopleSkillz company
Strategisch Opleiden gaat door onder The People Skillz Company Lees meer

Het verschil maken in ziekteverzuim

Voor HR professionals een belangrijk doel: het terugdringen van het ziekteverzuim. Want minder ziekteverzuim is goed voor de mens en de organisatie. Gelukkig is er al veel onderzoek gedaan naar organisaties die een hoger dan gemiddeld verzuim hebben en een lager dan gemiddeld. Wat is het verschil? Wat doen ze anders? In deze podcast hoor je de belangrijkste best practices.

ziekteverzuim podcast

Het verschil maken in ziekteverzuim

Vernet deed onderzoek naar ziekteverzuim in de zorg. Wat maakt dat organisaties minder ziekteverzuim hebben of juist meer?
Play button
Luister hier - 7 minuten
Training

Het goede gesprek

Aandacht: dat is de belangrijkste conclusie voor het verlagen van ziekteverzuim. Aandacht van de leidinggevende naar de medewerker. Aandacht voor de juiste onderwerpen. Niet alleen voor de inhoud van het werk, maar ook voor de mens. Dat komt niet bij iedere leidinggevende vanzelf. In de training Het goede gesprek focussen we daarom op deze thema’s, zodat de medewerkers in jullie organisatie zich gehoord en gezien voelen. Bekijk de training of maak een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken.

Download

Betrokkenheidsscan

Nieuwsgierig wat nog meer het verzuim van medewerkers naar beneden krijgt? Kijk dan eens naar onze betrokkenheidsscan. Daarin zijn de negen bewezen factoren van betrokken medewerkers verwerkt. Hoe hoger de betrokkenheid, hoe lager het verzuim.

Meer over dit onderwerp

Lees, luister en ontdek

betrokkenheid medewerkers stimuleren

Betrokkenheid van medewerkers stimuleren

Podcasts
Voorkom dat medewerkers in je team of organisatie vertrekken en focus op betrokken medewerkers. Hoe? Dat hoor je in deze podcast.
lees verder
feedback gesprek

Continue feedback en de rol van HR

Artikelen
Een continue feedback cultuur staat of valt bij de medewerker en de manager. Wat kun je als HR doen om dit aan te jagen?
lees verder
ontwikkelgesprek voorbereiden

Het ontwikkelgesprek voorbereiden

Artikelen
lees verder