Logo the PeopleSkillz company
Strategisch Opleiden gaat door onder The People Skillz Company Lees meer
Feedbackspel

Wil jij op een eenvoudige en leuke manier jouw feedback vaardigheden verbeteren?


Dat kan met het feedbackspel

Zorgt voor constructieve feedback op een speelse manier
Blijf jezelf en constructief
Meer zelfvertrouwen op een goede afloop

Heb jij het feedbackspel al in huis?

Morgen zie je die ene collega weer. Je kijkt er een beetje tegenop, want de samenwerking verloopt niet goed. Misschien zou je er iets van moeten zeggen, maar ja, je wilt de relatie ook niet verder schaden. Wat doe je?

Makkelijk feedback kunnen geven is een eigenschap waardoor veel dingen makkelijker gaan. Op je werk, thuis, bij vrienden, het is iets wat je overal kunt gebruiken. De kunst bij feedback geven zit in twee dingen: constructief en op tijd. Over dat laatste kunnen we kort zijn: de meeste mensen geven feedback te laat. We kennen geen open feedbackcultuur: zowel positieve als negatieve feedback houden we nog vaak voor onszelf.

Constructieve feedback kun je leren. We helpen je hiermee met dit eenpersoonsspel, waarin je de feedback goed voorbereid. Met een goede voorbereiding krijg je het zelfvertrouwen om het ook daadwerkelijk (op tijd) te geven.

Wat is het feedbackspel?

Het feedbackspel is een eenpersoonsspel waarmee jij je feedback goed kunt voorbereiden. Je speelt het spel met jouw eigen casus. Aan de hand van een aantal spelkaarten ga je vervolgens de feedback aanscherpen en in balans brengen. Zodat jij de feedback vervolgens constructief kunt geven.

Wat is het doel?

Het doel van het spel is om constructieve feedback voor te bereiden in een echte situatie. Deze feedback is:

 • Oprecht en vanuit jezelf
 • Duidelijk
 • In balans
 • Afgestemd op de ander
 • Opbouwend, waardoor de toehoorder er wat mee kan

Zo doe jij de zelfvertrouwen op om de feedback ook écht te geven.

Hoe werkt het feedbackspel?

Het feedbackspel speel je in je eentje en kent de volgende vier stappen:

 • Het opstellen en aanscherpen van je boodschap
 • Het verwoorden van het doel van de feedback
 • Het bepalen van jouw stijl en het in balans brengen daarvan
 • Oog voor de ander

Aan de hand van de kaarten in het spel scherp jij je feedback aan en bereid je het goed voor. Je sluit of met het maken van een spiekbriefje voor jezelf, die je naar keuze bij het gesprek kunt gebruiken. Dit duurt ongeveer 20 minuten, maar je zult zien dat het spel steeds sneller gaat. Ook kent het spel een aantal variaties – bijvoorbeeld een feedforward variant – waardoor je uit gedaagd blijft om jouw feedback vaardigheden te laten groeien.

Hoe begin je?

Zodra je het spel hebt uitgepakt leg je de verschillende kaarten op stapeltjes. Je pakt een scoreformulier en de instructie en doorloopt de stappen. De rest volgt vanzelf! En ben je uitgespeeld? Dan zijn er nog zeven varianten die je kunt doen, zodat jij echt geen gesprek meer uit de weg gaat.

Training feedback geven en ontvangen

Naast het spel biedt Strategisch Opleiden ook diverse feedback trainingen aan. Spreekt het feedback spel jou aan? Verdiep dan je kennis en vaardigheden door mee te doen. Je kunt kiezen uit:

 • Training moderne feedback voor leidinggevenden
 • Training moderne feedback voor medewerkers
 • Masterclass Moderne feedback cultuur creëren

Feedback spelletjes

Het feedbackspel is een leuke en eenvoudige manier om (lastige) feedback die je wilt geven goed voor te bereiden, zodat jij je zekerder voelt en je feedback beter opgepakt wordt. Daarnaast kent het spel nog zeven varianten, waarmee jij jouw vaardigheden naar een hoger plan trekt. Koop jouw exemplaar of doe het iemand cadeau.

Gratis online trial

Doe mee aan onze online trial van de feedback training. In 45 minuten leer je hoe je op een makkelijkere manier continue feedback kunt voorbereiden en ervaar je zelf of het past bij jouw organisatie.