Logo the PeopleSkillz company
Strategisch Opleiden gaat door onder The People Skillz Company Lees meer

Drie cruciale aspecten van succesvol leiderschap

volgens onze trainer Mil

In een wereld waarin de drukte van alledag ons soms kan afleiden van belangrijke zaken, is leiderschap een essentieel aspect van het runnen van een succesvol bedrijf. Onlangs had ik het genoegen om te spreken met twee ondernemers die in iets meer dan tien jaar tijd een indrukwekkend bedrijf hebben opgebouwd. Hun verhalen getuigen van trots en voldoening over wat ze hebben bereikt, maar ook van de uitdagingen die ze hebben moeten overwinnen.

Bij het bespreken van leiderschap kwamen er drie cruciale aspecten naar voren.

1

Het goede voorbeeld geven

2

Aandacht blijven geven

3

Observeren en Feedback geven

Het goede voorbeeld geven

Als leidinggevende is het van essentieel belang om het goede voorbeeld te geven. Het gedrag dat je van je medewerkers verwacht, moet je zelf ook demonstreren. Door consistent het gewenste gedrag te tonen, creëer je een cultuur waarin dit gedrag wordt gestimuleerd en nageleefd.

Aandacht blijven geven aan de belangrijke zaken

Belangrijke zaken moeten voortdurend de aandacht krijgen die ze verdienen. Door duidelijk te communiceren wat belangrijk is aan het begin en hier regelmatig op terug te komen, blijft de focus scherp en wordt voorkomen dat belangrijke zaken uit het oog worden verloren.

Observeren en Feedback geven

Als leidinggevende is het belangrijk om het gedrag van medewerkers te observeren en te benoemen wanneer ze het gewenste gedrag vertonen. Regelmatig positieve feedback geven is belangrijk en geeft een bevestiging dat de medewerker goed bezig is. Als een medewerker niet aan de verwachtingen voldoet, is het essentieel om hier snel op te reageren en het gesprek aan te gaan. Bespreek het verschil tussen het huidige en het gewenste gedrag en maak hier heldere afspraken over. Door open en constructieve communicatie creëer je een omgeving waarin medewerkers zich gesteund voelen en gemotiveerd zijn om bij te dragen aan de doelen van het bedrijf.

Professioneel leiderschap

Leiderschap, met als onderdeel de drie bovengenoemde aspecten, is van vitaal belang voor het creëren van een cultuur van betrokkenheid en motivatie onder medewerkers. Wij begrijpen het belang van (persoonlijk) leiderschap en staan klaar om u te ondersteunen in uw leiderschapsreis. Benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.

gesprek in organisatie

“Managers zijn vreselijk in het ontwikkelen van talent”

Artikelen
Uit onderzoek van KornFerry blijkt dat managers slecht zijn in het ontwikkelen van talent. Drie tips om dit te verbeteren.
lees verder
Coachend leiderschap podcast

Coachend leiderschap en de reparatiereflex

Podcasts
Starten met coachend leiderschap kan al op een simpele manier, zonder zware trainingen. Stop met de reparatiereflex, start met onze podcast.
lees verder